Idrisi lexon liber ne Anglisht

I Madhi idris i pergjigjet njerit prej tifozee te tij tek Peshku pa uje:

Me qe qeke rrotull dhe di anglisht ” qomet mire mer jahu ” smiley.Po te rekomandoj nje liber teper , teper , teper , teper te shtrydhur ” Medieval Europe ” a short history …by C.Waren Hollister …
Nga te RALLETqe kam lexuar dhe s’kam ci bej mendjes qe duhet me e besue or tie . Fundja dhe Venusi me nje shkalle dije shume te larte munet or tie me e lexu njashtu shkarazi smiley
INTERPETIMi …eh dhe thone qe nuk e lexojne PPU smiley
Po ate e dine te gjithe or tie , edhe Pertefi , se faktet aty jane . Interpetimit qe ben Libra dhe Fevziu si i behet ? Interpetimit or tie qe Historiani i Madh me fame Boterore Sali Ham – Hum Berisha me Tufen e tij e qun Rishikim e Rishkrim Historie or tie smiley
Lexoje pjesen ku perfshihemi dhe ne . 1354 Dyndi Fatiu ne Ballkan …144 me duket or tie i dha Dermen ( tm Beluli ) ne betejen e Varnes KRISHTEREVE dhe pas marrjes se Konst…( qellimit te mureve me TOP ) shenoi nje ere te Re ne Europe …prej 500 vjetesh .
Te jesh i bindur qe po ne ate NIVEL eshte edhe skenari i perbashket Ruso -Shqiptar per filmin Skenderbeu.. Madheshtor dhe shume real perfshire dhe pyetjen qe i behet Gjinit
” A don me i Luftue Turqit ti Gjin ” Dhe jo kot . Ja nje fraze “” Ruset si dhe Osmanet jane Autokrat “” ….dhe kjo beri qe Osmenet te mos mesynin me tutje me Muscove, por pervec SIgurise qe krijuan per te mbajtur ( ata ) veteven nen Sundim u vuri vetem harace qe i paguenin rregullisht . Njekohesisht Sklleverit ( robt e zene ) i pranonin ne Ushtri e me Lart sipas vlerave ne sherbim te besimit mazllemas .Megjithse pyetja e Molit per Rishkruesit asht prezente gjithnji or tie
A e di terxhumani osmanishten ?
Shko futu aty ne ate LUM llafesh dhe nujtsh me kap nonji cironke nga Rishikuesit or tie .
Gjithsesi personalisht kam mejtimin qe Misha eshte nje Vlere ku e ku para atij Plasarit qe eshte nje Vlere permbys !

Cfare perben lajm eshte qe idrisi jo vetem ka mesuar Anglisht, por lexon dhe libra historie qe kane nje gjuhe te veshtire per t’u kuptuar. Ne si klub jemi shume te shqetesuar per kohen qe ka harxhuar I Madhi dhe per lodhjen e syve, por clirohemi pak kur ai vete a tregon qe “Nga te RALLETqe kam lexuar…”.

Advertisements

1 Comment

Filed under Uncategorized

One response to “Idrisi lexon liber ne Anglisht

  1. kush nuk qan me ngasherim pasi te kete lexu ket shkrimin, eshte i sham’ me rob shpie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s