idrisi mbi Qytetarine

Qytetaria eshte bere nje subjekt qe shqeteson shume njerez qe e mbajne veten per qytetare ne Shqiperi – pergjithsisht ne Tirane. Ne fakt, harbuteria eshte bere nje fenomen shume i zakonshem. Ja si e shikon kete teme i Madhi idris:

Vathet i ka privatizuar prej kohesh babasqapi per dhite e tij . A shtet Liberal ai or tie dhe nuk lejon dhi jashte parimeve te qytetatrise
Me qytetari ( per kete rast ) kuptohet nje bashkesi njerzish qe pervec interesave vetiake kane edhe interesa te perbashketa nga lidhja me te cilat cfaqin ose Jo kulture , si cfaqja me karakteristike e saj dhe kjo formon gradualisht qytetet deri sot duke pritur e asimiluar cdo ardhes ne sherbim te Qytetarise ne baze te rregullave qe mbajne jetesen ne nivele normale .
Ndersa me barbari kuptohet jetesa e njerezve ” nje plumb pushke larg ” qe kane interes vetem per kulloten e tyre dhe me nje kulture mjaft te kufizuar , por me “habiti ” per te medituar ne fushat e “ekzotizmit” barbar si psh ” se kanuni zotrie” ! Dhe kjo sjell anomali deri ne shkatrrimin e Plote te qyteteve e Qytetarise qe po ndodh SOT se dhe na ” kena te ndrejte me kene Tiranas”
Ish sistemi per sa mundi nuk krijoi Babiloni , por Qendra te banuara NORMALISHT.
Grupi i Babasqapit krijoi Vathe me dhi qe permjerrin e kakerdhisin “me qytetari ” ne cdo cep rruge te ish Qyteteve !
“Kujt do me i tregu ti per qytetarine “…

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s